pondelok, decembra 16, 2013

Jahňacie na sardelách


Dnešný recept je niečo ako Irish lamb stew, ale na toskánsky spôsob. Namiesto ančovičiek môžete kľudne použiť i sardelovú pastu. Dávajte si však pozor pri solení, lebo ako vieme sardely sú slané dosť a jedlo by sme ľahko mohli pokaziť.

Použité suroviny:

  • jahňacie mäso na guláš
  • 2 dcl červeného vína
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ančovičky / sardely
  • tymián
  • štipka cukru
  • zeleninový bujón
  • petržlenová vňať
  • maslo
  • olivový olej
  • čierne vykôstkované olivy


V panvici rozohrejte maslo a olivový olej a mäso do hneda orestujte. V mažiari si pripravte hladkú pastu z cesnaku, tymiánu a ančovičiek. Pridajte ju k mäsu a ešte chvíľku restujte.


Mäso zalejte červeným vínom a vývarom, vmiešajte cukor a priveďte k varu. Stiahnite plameň a mäso duste pod pokrievkou zhruba 40 minút, kým nie je dostatočne mäkké. 


Nakoniec k nemu pridajte i čierne olivy a odokryté mäso dovarte, kým sa šťava trochu neodparí a nezahustí.



Guláš podávajte spolu so zemiakovou kašou a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy