nedeľa, februára 24, 2013

Sopa de picadillo


Táto polievka, ktorá pochádza priamo z horúcej Andalúzie je niečo podobné ako náš slovenský  vývar. Rozdiel je len v pár prísadách a podáva sa s vopred uvarenou ryžou, vajíčkom, posypaná čerstvou mätou a pokropená citrónovou šťavou. Je vhodné podávať ju i v chrípkovom období, aké máme teraz.

Los ingredientes:

  • kuracie stehná
  • údené koleno
  • polievková zelenina 
  • zemiaky
  • cesnak
  • cícer
  • vajcia
  • ryža
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá mäta

 

Najskôr si pripravíme vývar zo zmesi rôzneho druhu mäsa. Ja som použila kuracie stehná, špikové kosti a kúsok údeného kolienka. Do vývaru ďalej pridajte i vopred namočený cícer a zeleninu, polievku osoľte, pridajte celé čierne korenie a varte najlepšie 3 hodiny. Tento vývar nebude až taký číry aký má byť po správnosti ten náš slovenský ale má to tak byť. Po uvarení ho zbavte väčšiny tuku a preceďte ho cez jemné sito. Mäso pooberajte a odložte bokom.


V inom hrnci uvarte ryžu spolu s nakrájanou španielskou šunkou.


Ryžu na tanieri posypte kúskami mäsa, pokrájaným vajíčkom uvareným na tvrdo, zalejte vývarom, posypte lístkami mäty, pokropte citrónovou šťavou a podávajte. Kto má rád pikantné, pridajte práškové chilli.


¡Que aproveche! praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy