nedeľa, októbra 21, 2012

Teľacie steaky s gorgonzolovou omáčkou


Aj keď zvyknem mávať vegetariánske dni (a niekedy aj týždne), stále tvrdím, že najlepšia zelenina je dobrý steak. Jednoducho dobrý kus dobrého mäska, pekne opečený z oboch strán, pričom vnútro ostane pekne šťavnaté. A ak je k tomu dobrá výrazná omáčka, lahôdka je na svete... nech sa páči.

Suroviny na prípravu:

  • teľacie steaky
  • gorgonzola
  • pochúťková smotana s bylinkami
  • smotana na varenie
  • hovädzí bujón
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


 Z 2 dcl hovädzieho bujónu, 100 g gorgonzoly, 100 g sladkej a 100 g pochúťkovej smotany pripravíme omáčku: jednoducho do horúceho vývaru nadrobíme syr, pridáme obe smotany a pri miernom stupni za občasného miešania pomaly varíme, až sa jednotlivé zložky nespoja a omáčka nezhustne. Osolíme a okoreníme.


Teľacie steaky očistíme od blán, potrieme po oboch stranách olivovým olejom a uložíme na rozohriaty gril, resp. grilovaciu panvicu. Grilujeme z oboch strán 5 minút (well done). Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti.


 Podávame s opekanými zemiakmi a preliate pripravenou gorgonzolovou omáčkou.


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy