nedeľa, februára 26, 2012

Plnený baklažán s volským okom


Nejako sme sa v poslednom čase prejedli mäsa. Preto som sa rozhodol dnes pripraviť na obed niečo ľahšie, z vegetariánskeho súdka. Nenáročné suroviny, jednoduchá príprava, výborná chuť - konieckoncov, posúďte sami...

Použité suroviny:

  • baklažán
  • cibuľa
  • paradajky
  • cesnak
  • petržlenová vňať
  • parmezán
  • provensálske korenie
  • vajíčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovice. Hrotom noža urobíme v dužine mriežku (pozor, neprepichnúť šupku), poriadne nasolíme a necháme pol hodinu odpočívať. Potom baklažány opláchneme studenou vodou, osušime, uložíme prekrojenou stranou nadol do pekáča a pri 200 °C pečieme asi 20 minút.

Medzitým na troche olivového oleja osmažíme na drobno nakrájané 2 cibule a 2 strúčiky cesnaku. Pridáme na kocky nakrájané ošúpané paradajky a spolu ich dusíme, dokiaľ masa nezhustne. Dochutíme soľou, čiernym korením, lyžičkou cukru a provensálskym korením, pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a vydlabanú dužinu z práve upečených baklažánov a poriadne premiešame.


Vydlabané baklažánové lodičky naplníme pripravenou zmesou, posypeme hoblinkami čerstvo nastrúhaného parmezánu a dáme ich zapiecť na ďalších 10 minút.


Hotové zapečené baklažány ozdobíme volským okom a lístkami čerstvej bazalky.


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy