nedeľa, januára 29, 2012

Teľací eintopf s gaštanmi


Mám rád jedlá s jednoduchou prípravou. Také, kde nemusíte používať štyri rôzne hrnce alebo panvice. A k takýmto jedlám určite patrí tzv. Eintopf, teda pokrm, kde sa do jedného hrnca "nahádžu" všetky suroviny a nechá sa to pomaly variť. A keďže som doma objavil balenie varených jedlých gaštanov a rozmýšľal som, čo s ním, podarilo sa mi (za pomoci výbornej knihy) spáchať nasledovnú záležitosť:

Ingrediencie:

  • teľacie mäso
  • jedlé gaštany
  • slanina
  • cibuľa
  • cesnak
  • bobkový list
  • hovädzí bujón
  • biele korenie
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • olivový olej


Na troche olivového oleja osmažíme asi 100g na pásiky nakrájanej prerastanej slaniny. Pridáme 2 nadrobno posekané cibule a 2 rozdrvené strúčiky cesnaku a smažíme do sklovita.



Pridáme asi 1/2 kg na kocky nakrájaného teľacieho stehna a osmažíme ich s kazdej strany do biela. Zalejeme to 2 dcl červeného vína a 1/2 litrom bujónu, pridáme 2 bobkové listy, lyžičku bieleho korenia, osolíme a necháme pomaly variť asi hodinu.



Pokiaľ sa mäsko varí, uvaríme a ošúpeme asi 1/2 kg jedlých gaštanov (prípadne použijeme vákuovo balené uvarené gaštany z obchodu ). Uvarené a ošúpané gaštany pridáme do hrnca, prisypeme za pol lyžičky muškátového oriešku, premiešame a necháme variť ďalších 15 minút.



Hotovo. Eintopf ozdobíme jarnou cibuľkou a môžeme podávať.

Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy