streda, augusta 03, 2011

Teľacie medailónky v zázvorovej marináde


Začalo to byť pomaly pravidlom, že sme uverejňovali naše recepty cez víkend. Ale keďže každé pravidlo má svoju výnimku, rozhodol som sa hodiť do pľacu môj najnovší výtvor priamo v strede týždňa. A tak, pokiaľ moja manželka nacvičuje Flamenco, ja sedím za barom a do netbooku ťukám to, čo nám dnes prešlo tráviacim traktom...

Použité suroviny:

  • teľacie mäsko
  • zázvor
  • cesnak
  • citrónová šťava
  • kapary
  • sójová omáčka
  • cuketa
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Z 3 lyžíc sójovej omáčky, 1 cm nastrúhaného zázvoru, 2 lyžíc citrónovej šťavy, 1 rozotretého strúčiku cesnaku, 1 lyžice olivového oleja a 1 lyžice nasekaných kapár vytvoríme marinádu, do ktorej naložíme na medailónky nakrájané teľacie rezne, jemne osolené a okorenené. Misu s mäsom prikryjeme a odložíme asi na hodinu do chladničky.


Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a rozpustíme v (ňom 2 lyžice masla. Medailónky z oboch strán prudko opečieme, stíšime plameň (ehm, stupeň na sporáku :-)), podlejeme vodou alebo vývarom a pomaly dusíme asi 10-15 minút, pokiaľ mäsko nezmäkne a šťava sa nezredukuje na hustú omáčku.


Pokiaľ sa mäsko dusí, ugrilujeme na plátky nakrájanú cuketu, prípadne nakrájané v šupe uvarené a olúpané zemiaky. Ak je všetko hotové, môžeme servírovať... a nezabudnite preliať mäsko tou výbornou omáčkou, čo vám zostala na dne panvice :-)


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy