nedeľa, apríla 17, 2011

Thajské kuracie curry


Minulý týždeň vám manžel ponúkol grécky recept a ja som dnes zablúdila do inej časti Zeme. Thajská kuchyňa je obohatená viacerými kombináciami chutí, čo však neruší ale vytvára jednotnú harmóniu. Pri jedení tak máme nezvyčajný zážitok s príchuťou exotiky. A keďže presne tento typ kuchyne si mimoriadne vychutnávam, obed mi neskutočne ulahodil :-) Ak sa chcete aj vy vydať mysľou na ďalekú cestu ponúknem vám k tomu tento recept. Privoňajte k jedlu, popaste si oči a napokon ochutnajte. Nech sa páči.

Ingrediencie:

  • kuracie prsia
  • batát (sladký zemiak)
  • kokosové mlieko
  • červená curry pasta
  • cesnak
  • zázvor
  • tamarindová pasta
  • cherry paradajky
  • petržlenová vňať
  • repkový olej


Na woku najskôr rozhorúčte olej. Pridajte na rezance nakrájané kuracie prsia a zhruba 5 minút opekajte. Ďalej k mäsu pridajte 2 lyžice červenej curry pasty, roztlačený cesnak, nastrúhaný zázvor (ďumbier) a tamarindovú pastu. Všetko dobre premiešajte a varte 2-3 minúty, kým cesnak nezavonia.


Potom pridajte na hranolky nakrájaný sladký zemiak (batát), plechovku kokosového mlieka, rozvarte, prikryte a duste asi 30 minút. Batát musí zmäknúť.


Napokon mäso odokryte. Omáčka začne odparovaním hustnúť. Pridajte prekrojené cherry paradajky a petržlenovú vňať. Ak máte radi koriander, použite ho namiesto petržlenovej vňate.


Nechajte všetko prevrieť a vybublať 5-10 minút. Podľa potreby na záver dosoľte, prípadne ak máte radi pikantnejšiu verziu, použite i trochu chilli. Podávajte s jazmínovou ryžou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

1 komentár:

Adriana povedal(a)...

Tak toto je presne podla mojho gusta. Urcite vyskusam.

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy