sobota, apríla 02, 2011

Jarný tanierik


Keďže jar k nám už naplno zavítala a vonku kvitnú stromy, oprášili sme aj my záhradný nábytok a dnes poobedovali pri 22°C na balkóne. Dnešný obed bol krásne farebný a ulahodil nielen oku ale aj bruchu. Navyše bol ľahko stráviteľný a rýchlo pripravený ;-)

Použité suroviny:

  • kuracie prsia
  • brokolica
  • karfiol
  • špargľa
  • mrkva
  • šampiňóny
  • maslo
  • smotana
  • strúhaný parmezán
  • sušené paradajky
  • cayenské korenie
  • muškátový orech
  • olivový olej


Zeleninu očistíme a necháme dusiť v pare zhruba 10 minút. Očistené šampiňóny dáme nabok (tie neskôr opečieme na panvici).


V rajnici rozpustíme maslo a pridáme sladkú smotanu. Do teplej smotany pridáme strúhaný parmezán a nadrobno nasekané sušené paradajky. Všetko spolu miešame až kým nám z toho nevznikne omáčka. Tú napokon dochutíme muškátovým orieškom, cayenským korením a prípadne dosolíme.


Na tenko vyklepané kuracie prsia osolíme, okoreníme a prudko opečieme na panvici. Potom ich vyberieme a opečieme i šampiňóny.


Mäsko podávame s dusenou zeleninou, preliate parmezánovou omáčkou a ozdobené opečenými šampiňónmi a rucolou.

Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy