štvrtok, apríla 07, 2011

Anchoïade Niçoise


Dnes som natrafil na recept na nátierku, ktorá je svojim zložením tak zaujímavá, že som neodolal, nabehol do najbližšieho obchodu, nakúpil suroviny a pustil sa do práce. Výsledok stál za to: zmes, bohatá na vône a chute, priam stvorená k poháru červeného vína. Vyskúšajte a uvidíte sami - prípadne môžete nechať hostí hádať, čo v nej je. Zaručene to neuhádnu :-)

Potrebné suroviny:

  • sušené figy
  • lieskové oriešky
  • ančovičky v oleji
  • cesnak
  • olivový olej


Asi 200 g sušených fíg prekrojíme na štvrtiny. Do mixéra nasypeme zhruba rovnaké množstvo lieskových orieškov a najemno ich rozmixujeme. Pridáme pokrájané figy, 3 strúčiky cesnaku a asi 50 g ančovičiek v oleji. Mixujeme, dokiaľ sa z obsahu mixéra nevytvorí jednoliata masa.


Pridáme trochu olivového oleja a pokračujeme v mixovaní. Olej pridávame dovtedy, kým masa v mixéri nenadobudne jemnú štruktúru. Finito.


A nezabudnite na ten pohár vínka :-)

Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy