nedeľa, októbra 17, 2010

Kuriatko vo farebnom hrnci


Počasie sa začína kaziť a človeku sa nechce ani päty vytiahnuť z domu. Letné typy ľudí - ako ja a moja drahá polovička - už túžobne pozerajú do kalendára, kedy skončí toto pľuhavé obdobie a konečne tu bude zase niečo prijateľnejšie. Bohužiaľ, marec je ešte ďaleko a tak si musíme slnečnú náladu vytvoriť niečim iným - napríklad dobrým jedlom zo slnečného Talianska.


Použité suroviny:

  • kuracie stehná
  • červená cibuľa
  • cesnak
  • červená paprika
  • sušené paradajky
  • ošúpané nakrájané paradajky
  • slepačí bujón
  • čierne olivy
  • pomaranč
  • tymián
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Na panvici na pár kvapkách oleja prudko opečieme kuracie stehná. Keď chytia zlatú farbu, preložíme ich do väčšieho hrnca.


Do panvice prilejeme trochu olivového oleja a osmažíme na ňom nakrájanú červenú cibuľu, 2 rozdrvené a nasekané strúčiky cesnaku a na väčšie kusy nakrájanú červenú papriku. Keď paprika zmäkne, presypeme obsah panvice do hrnca s kuracími stehnami.


Pridáme nasekané paradajky z konzervy, za hrsť nakrájaných sušených paradajok, 2 dcl slepačieho vývaru, šťavu z 1 pomaranča a na kúsky nakrájanú pomarančovú kôru. Premiešame a privedieme do varu.


Teraz pridáme čierne vykôstkované olivy a čerstvý tymián, znížime teplotu, hrniec zakryjeme a pomaličky varíme asi hodinu.


Pred servírovaním ozdobíme vetvičkou tymiánu a pomarančovou kôrou a môžeme sa pustiť do jedla... výborne to chutí s čerstvou ciabattou.


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy