sobota, mája 15, 2010

Polievka z ružičkového kelu s kuracou pečeňou


Už dlhšiu dobu sme nepridali žiadnu polievku, tak som to dnes teda napravila a uvarila som polievku z ružičkového kelu. Hoci túto zeleninu nemá každý rád, v tejto krémovej polievke vám jeho takmer nebadateľná chuť nebude vadiť. Okrem toho polievku dobre dopĺňa i červené víno, ktoré som pridala na zjemnenie a k tomu sa výborne hodila kuracia pečeň, pripravená na cesnaku, ktorá polievku obzvláštnila a urobila ju sýtejšou.

Ingrediencie:

  • ružičkový kel
  • zemiaky
  • slepačí bujón
  • maslo
  • cibuľa
  • smotana
  • tymián
  • červené víno
  • cesnak
  • kuracia pečeň
  • soľ
  • biele korenie


Na masle najskôr do sklovita orestujeme cibuľu, potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a kel. Pár hlavičiek kelu odložíme nabok. Potom zemiaky i kel zalejeme kuracím vývarom z bujónu a polievku varíme asi tak 20 minút.


Medzitým na masle orestujeme kuraciu pečeň, ktorú sme dôkladne umyli a odblanili. K pečeni pridáme i prelisovaný strúčik cesnaku a trochu ich na záver posolíme.


Pár hlavičiek kelu uvaríme zvlášť v osolenej vode asi tak 3-4 minúty. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť. Keď je polievka hotová, rozmixujeme ju ručným mixérom, pridáme smotanu, rozdrvený sušený tymián a dochutíme ju soľou a bielym korením. Na záver pridáme do polievky 1 lyžicu červeného vína. Polievku podávame s kuracou pečeňou a s celými hlavičkami kelu, ktoré sme si zvlášť uvarili.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy