nedeľa, decembra 06, 2009

Tropická bomba


Sedím na pláži, slnko krásne svieti, počúvam šum oceánu a popíjam pina coladu priamo z ananásu. Započúvam sa do bubnového reggae. Len len, že nejdem tancovať. Blázniví surfisti zdolávajú obrovské vlny v diaľke a ja sa vydám na prechádzku po pobreží...ako je tu krásne. Snívam či bdiem? Dostanem chuť ovlažiť sa v azúrovo modrej vode a v tom na mňa zavolá skupinka čokoládových masérov :-D a... a potom zazvonil budík... Takže už viem, čo si dáme dnes na obed. Kúsok exotiky do chladného šedivého počasia, brrrr.

Budeme na to potrebovať:

  • celý ananás
  • fileta z bielej ryby (pangasius, tilapia...)
  • väčšie krevety
  • čerstvý zázvor
  • citrónová tráva (lemon grass)
  • chilli papričky
  • hnedý cukor
  • červená curry pasta
  • rybia omáčka
  • kokosové mlieko
  • bazalka
  • petržlenová vňať
  • repkový olej

Ananás prekrojíme na polovicu a vnútro vykrojíme. Dužinu si odložíme, lebo ju budeme neskôr potrebovať.

Do hrnca dáme krevety a rybu nakrájanú na kocky. Pridáme nasekaný zázvor, čerstvú bazalku, citrónovú trávu (môžeme použiť sušenú), zalejeme trochou vody a povaríme, kým mäso nezmäkne. Potom ho vyberieme dierkovanou naberačkou a odložíme do tepla.

Vo woku rozpálime olej, pridáme lyžicu červenej kari pasty a chvíľu posmažíme. Potom pridáme nasekanú chilli papričku, kokosové mlieko, hnedý cukor, rybiu omáčku a ananás. Chvíľu varíme, kým ananás nezmäkne a napokon pridáme rybie mäsko s krevetami.

Zmesou naplníme vydlabané ananásy, ozdobíme prskavkou, zapálime a môžeme podávať. K takto upravenému mäsu sa výborne hodí i ryža. Chutí to skutočne exoticky a ešte krajšie vonia.

Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy