piatok, júla 24, 2009

Hovädzie na slivkách


Námet na dnešnú večeru nám poskytol recept, nájdený na internete. Po stručnom zhodnotení stavu zásob a rýchlom dokúpení chýbajúcich ingrediencií sme sa do toho pustili. Dopadlo to celkom dobre, večera je už v polčase trávenia, výdatne utopená vo vínku.

Na prípravu sme použili:

  • hovädzie mäso
  • slivkový kompót
  • vlašské orechy
  • biele víno
  • brandy
  • paradajkový pretlak
  • cibuľu
  • cesnak
  • bujón
  • červenú papriku
  • tymián
  • soľ
  • čierne korenie
  • repkový olej


Hovädzinu nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. V hrnci rozohrejeme trochu repkového oleja a mäso zo všetkých strán osmažíme. Keď kocky obelejú, vyberieme ich a odložíme nabok. Do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Po asi minúte smaženia prilejeme 1 dcl bieleho vína a 1/2 dcl brandy. Pridáme 2 lyžice pretlaku, lyžicu (resp. kocku) hovädzieho bujónu, lyžičku mletej papriky a štipku tymiánu a privedieme do varu.


Po chvíli do hrnca vrátime osmažené mäso. Podlejeme vodou a chvíľu dusíme. Po cca 10 minútach prisypeme na pásiky nakrájané slivky z kompótu a za hrsť nadrobno posekaných vlašských orechov. Premiešame a pomaly dusíme, dokiaľ mäso úplne nezmäkne (občas podlejeme trochou vody).


Po cca 40 minútach je pokrm hotový a môžeme servírovať.


Dobrú chuť prajú Absik & Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy