streda, júna 03, 2009

Cuketové pappardelle s fetou a restovanými paradajkami


Originálne pappardelle sú cestoviny, široké ploché rezance. V niektorých oblastiach Apeninského poloostrova sú natoľko obľúbené, že im každoročne usporadúvajú festivaly. Dnes som si názov tejto cestoviny tak trochu vypožičal, pretože hlavná postava dnešnej šalátovej revue nebola z múky a vajec, ale z cukety. Snáď mi tento prehrešok a zneužitie dobrého mena cestovín moji talianski priatelia odpustia. Mi scuso.

Teda, na dnešnú večeru som použil:

  • cukety
  • cherry paradajky
  • rukolu
  • tymián
  • rozmarín
  • sladkú mletú papriku
  • cesnak
  • kozí syr
  • čierne olivy
  • balzamikový ocot
  • horčicu
  • med
  • citrónovú kôru
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Najprv si pripravíme vinaigrette: 2 lyžice balzamikového octu, lyžicu horčice a lyžičku medu rozmiešame v malej miske. Prisypeme lyžičku citrónovej kôry, osolíme, okoreníme a postupne vmiešame 3 lyžice olivového oleja.


Cukety ošúpeme a zbavíme koncov. Pomocou plochého strúhadla ich pozdĺžne nakrájame na tenké, dlhé a široké pásy. Cuketu postupne otáčame dookola, až pokiaľ nenarazíme na semiačka. Stred cukiet vyhodíme.


Vzniknuté cuketové pappardelle rozložíme na plech a priložíme k nim cherry paradajky. V malej miske rozmiešame 2 lyžice olivového oleja, 2 rozdrvené strúčiky cesnaku, lyžičku nasekaného rozmarínu, 2 lyžičky nasekaného tymiánu a lyžičku mletej červenej papriky. Touto bylinkovo-cesnakovou zmesou ponatierame cuketové pásiky a nezabudneme ani na paradajky. Plech vložíme do rúry so zapnutým vrchným grilom a grilujeme asi 3-4 minúty, dokiaľ cuketa nedostane zlatistú farbu a paradajky mierne skaramelizujú.


Na spodok misky uložíme rukolu, pridáme pappardelle a cherry paradajky. Postriekame pripravenou zálievkou, namrvíme čerstvý kozí syr a posypeme nakrájanými čiernymi olivami. Ak máte chuť, môžete pridať pár jemných koliesok lahôdkovej červenej cibule.

Buon appetito !

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy