utorok, mája 26, 2009

Šalát z pečenej papriky


Po viac-menej mäsovom týždni som sa zase trochu začal uberať vegetaránskym smerom. Predpokladám, že mi to vydrží dokiaľ nezbadám nejaký dobre hrubý a zvnútra ešte ružový hovädzí steak - v takú chvíľu sa zo mňa stáva mäsožravec, aj keby to malo byť priamo v strede Uttarpradéšu.

Takže teda momentálne som vegetarián a tomu je prispôsobená aj moja dnešná večera. Pestrofarebný šalát z pečených paprík a restovaných paradajok. Príprava je vcelku jednoduchá, ak to chcete vyskúšať, pozhŕňajte na kopu nasledovné suroviny:

  • červenú papriku
  • žltú papriku
  • zelenú papriku
  • zopár paradajok
  • 2 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trochu cukru
  • citrónovú šťavu
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej



Papriky prekrojíme na polovice, vyčistíme od semiačok a žíl, položíme prekrojenou stranou na pekáč a vložíme do rozohriatej rúry so zapnutým grilom. Pečieme, kým papriky nesčernajú.


Papriky vložíme na chvíľu do studenej vody, necháme odkvapkať a stiahneme z nich opečenú šupku. Pokrájame ich na tenké pásiky. Paradajky nakrojíme na vrchu do kríža, obaríme vriacou vodou, takisto ochladíme a tiež zbavíme šupiek. Takto sa prakticky zbavíme prebytočnej záťaže žalúdka, ktorý takéto šupy aj tak nedokáže poriadne spracovať.

V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Do sklovita na ňom osmažime na kolieska nakrájané cibule a rozdrvené strúčiky cesnaku. Pridáme papriky a na menšie kúsky nakrájané paradajky a na miernom stupni smažíme asi 8 minút. Na záver pridáme štipku cukru, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ešte raz premiešame a odstavíme.


Podávame buď teplé, s opečenou cesnakovou bagetou, alebo aj ako studený šalát, ako prílohu k iným jedlám (po krátkom odpočinku v chladničke sa chute ešte viac premiešaju a zvýraznia).


Dobrú chuť Vám prajem.

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy