sobota, mája 23, 2009

Kuracia polievka s mandľami


Klasickú kuraciu (či slepačiu) polievku určite poznáte. Dnes Vám predstavím polievku, varenú takisto z kuraciny - táto je ale mierne šmrncnutá juhovýchodnou Áziou a varí sa nie v hrnci, ale vo woku. Samozrejme, kuracinu môžete nahradiť aj iným mäsom: ak náhodou autom zrazíte bažanta, šup s ním do kufra - bažantia polievka je výborná a na dôvažok, taký "hit on the road" bažant nemá v sebe žiadne broky :-)

Potrebné ingrediencie:

  • kuracie mäso
  • mandľové lupienky
  • slepačí bujón
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • sójová omáčka
  • zelená cibuľka
  • mrkva
  • soľ
  • čierne korenie
  • repkový olej


Vo woku rozpálime trochu repkového oleja a do sklovita na ňom osmažíme nakrájanú zelenú cibuľku. Pridáme na kúsky pokrájané kuracie mäso a na tenké pásiky nakrájanú mrkvu a smažíme, dokiaľ kuracina nezbelie.


Prilejeme 0.7 dcl slepačieho vývaru, pridáme lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu sójovej omáčky, citrónovú kôru a mandľové lupienky. Privedieme do varu a na miernom stupni varíme asi 10 minút.


Pred podávaním ozdobíme trochou mandľových lupienkov a petržlenovou vňaťou.


Dobrú chuť !

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy