pondelok, marca 30, 2009

Kuracie soté s ananásom


Keďže sme si s manželom zvykli v poslednom čase kombinovať zeleninu s ovocím, ani v tomto jednoduchom recepte to nebude inak.

Na túto pochúťku budeme potrebovať:

  • kuracie prsia
  • zelenú papriku
  • žltú papriku
  • šampiňóny
  • ananás v polosladkom náleve
  • cibuľu
  • pór
  • sterilizovanú alebo mrazenú kukuricu
  • paradajkový pretlak
  • soľ
  • chilli (môžete použiť na pikantnejšiu verziu receptu)
  • čierne korenie
  • olivový olej


Cibuľku a pór speníme na oleji, postupne pridáme kuracie prsia nakrájané na pásiky.


Keď mäsko začne obelievať, postupne pridáme papriky nakrájané na rezance, kukuricu, šampiňóny, ananás, podlejeme paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou, osolíme, okoreníme a prikryté necháme dusiť zhruba 20 minút, kým mäso so zeleninou nezmäkne.


Podľa potreby na záver zahustíme škrobovou múčkou. Ako prílohu podávame ryžu alebo cestoviny. My sme použili nelúpanú ryžu.


Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy