pondelok, januára 05, 2009

Jablkové frikasé s údeným mäsom


Keď som dnes brouzdajúc po nete premýšľal, čo si spravím na večeru, natrafil som na inšpiráciu z jabĺk a údeného mäsa. Ak sa Vám teda zvýšilo trochu údenej šunky zo silvestrovskej párty, môžete ju teraz použiť. Recept je jednoduchý a pomerne rýchly. Konieckoncov, posúďte sami:

Potrebné ingredencie:

  • šampiňóny
  • údené mäso (napr. šunka)
  • 2 jablká
  • 1 väčšia biela repa
  • 2 cibule
  • soľ
  • čierne korenie
  • jablčné víno
  • olivový olej


Nakrájanú cibuľu osmažíme na olivovom oleji. Keď dostane peknú zlatohnedú farbu, pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny a na kocky nakrájané ostatné ingrediencie: jablká, údené mäsko, repu a zemiaky. Osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a prikryté necháme dusiť 15 minút.


Prilejeme 1 dcl jablčného vína (Apfelwein, Cider), premiešame, prikryjeme a necháme dusiť ešte ďalších 15 minút.


Keď sa po byte začne plaziť neodbytná vôňa údeného mäska, dusenej cibule a jabĺčok, odstavíme a potešíme čuchové a chuťové bunky.


Verte mi, je to vynikajúce.

Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy