streda, decembra 03, 2008

Zapekaný ružičkový kel


Po minulotýždňovom recepte na ružičkový kel s píniovými orieškami sa táto chutná zeleninka dnes predstaví znovu v podobe rýchlej a sýtej večere.

Postup je naozaj jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník.

Potrebujeme na to iba:

  • ružičkový kel
  • plátkový syr
  • soľ
  • čierne korenie



Ružičkový kel očistíme od zvädnutých lístkov, umyjeme a vložíme na 3-5 minút do hrnca s vriacou osolenou vodou. Po tomto čase bude kel tak akurát obvarený, ani nie mäkký, ani tvrdý, skrátka správne chrumkavý.

Po obvarení kel vyberieme z hrnca, scedíme a poukladáme do zapekacej misky. Posypeme trochou mletého čierneho korenia (vedeli ste, že čierne korenie podporuje tvorbu žalúdočných štiav?) a prikryjeme plátkami tvrdého syra - môže byť Gouda, Cheddar, Edamer alebo skrátka to, čo máte poruke (je ale dobré, ak má syr výraznú chuť, teda vyhnite sa nejakej mdlej anemickej "tehle").


Takto poprikrývaný ružičkový kel vložíme do rozohriatej rúry (so zapnutým grilom, pokiaľ sa dá). Keď začne syr na vrchu bublinkovať a mať zlatú farbu, vyberieme a horúce servírujeme.



Chutí to dobre samotné, ale čerstvá chrumkavá bagetka sa k tomu hodí tiež.

Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy